SEO tips för företag

Användarbetyg:  / 1

SEO tips

Det är viktigt för ett företag att hittas på nätet och viktigare att företagets hemsida dyker upp på sökmotorernas första sida när folk söker efter företagets produkter eller tjänster.

Det är en oerhörd stor konkurrens idag om sökorden inom olika branscher och för att kunna slå sina konkurrenter måste man investera med både tid och pengar. Det är ett långsiktigt arbete bakom alla sökord som idag rankas högt på sökmotorerna. Vill man hamna högt på sökmotorernas listor så måste man även hålla sig till spelreglerna eftersom om man ska fuska sig fram kan det sluta väldigt dyrt när sökmotorerna utesluter ens sida och straffar den genom att lägga den längst bak i kön. Därför ska man följa deras riktlinjer. Idag handlar sökordsoptimering mer om att skapa mervärde än att skapa inlänkar till sin webbplats.

Google som är den främsta sökmotorn idag gillar innehåll som ger mervärde till besökarna. Unikt och intressant material som inte är helt eller delvis kopierade från andra webbsajter väger mycket i Googles ögon. God kvalité på innehåll leder till att din webbsplats placeras högre när folk söker på dina nyckelord.

Man kan säga så här att man inte ska göra en webbplats till sökmotorerna utan i första hand för användarna och besökarna. Man ska inte lura sina besökare, utan ge dem en användarvänlig upplevelse när de besöker din webbsida.

Glöm inte att i själva sajten ha med de sökorden och meningarna som du vill att din webbsida ska hittas med när folk söker. Det är en bra idé att använda sig av mycket text, speciellt när det gäller de väsentliga orden som din webbsida vill förmedla och locka kunder med. Använd även bilder men det är viktigt att beskriva vad bilden handlar om i attributen "ALT" och även att döpa filnamnet till något relevant, annars blir det meningslöst SEO-mässigt.

Det finns mycket mycket mer att tänka på när det gäller sökordsoptimering och vi på Stockbeatz lär oss nya saker varje dag i med att allting på internet utvecklas väldigt snabbt.

 

 

#seo #sökordsoptimering #stockholm #tips

Blogg på din webbsida

Användarbetyg:  / 0

Meningen med denna blogg är att vi ska dela med oss av våra tankar och de senaste nyheterna inom branschen, diskutera ämnen som berör branschen och därmed skapa värde och nytta för våra besökare och kunder.

Varje modern företag borde vilja kommunicera med sina kunder och intressenter genom sociala medier. Att blogga är ett mycket bra sätt att kommunicera. Man sänder ut budskap som kan läsas, besvaras, diskuteras och delas ut på internet. På detta sätt når man fler och skapar mervärde för företaget. Att blogga behöver inte vara svårt, vissa gillar ett publicera C-uppsatser och andra berätta om vardagen. Man väljer själv hur man vill kommunicera och forma sitt varumärke. Många företagare som vi har mött har varit rädda och försiktiga med att använda sig av bloggar.

En del menar att de inte har resurser och tid att lägga på en blogg och om de ens har det vet de inte vad de ska skriva om. Sanningen är att en blogg hjälper företaget mer än man tror, om innehållet förstås är relevant och intressant för läsarna. Många livnär sig idag endast genom att blogga, kanske inte detta passar alla men att blogga hjälper även till med en webbsidas sökordsoptimering och har man unika och intressanta artiklar och blogginlägg kan man få högre placeringar på sökmotorer som leder till tillväxt och fler kunder.

Starta en blogg till din webbsida idag! Om du inte vet hur man gör det så kan vi hjälpa dig med det.

 

 

#Stockbeatz #Blogg #Marknadskommunikation #Reklam

Stockbeatz on Twitter: